Lună: octombrie 2023

Romani nesimtiti

Eu tot nu am inteles, de ce este neamul romanilor atat de nesimtit? Nu de alta, dar in fiecare zi vezi un roman mai nesimtit decat altul. In fiecare zi vezi un roman care iti dovedeste ca este prost. In fiecare zi vezi un roman care dupa ce ca este prost, mai si semnalizeaza. Acum spuneti-mi si mie, ce rost are sa urinezi la 5 metri de casa ta, cand te puteai duce in casa, la WC si sa iti faci nevoile ca un om, nu ca un animal?

Ai preluat modelul de la cainii tai care urineaza peste tot, marcandu-si locul, sau care este cauza? In acest fel, ai marcat gardul vecinului, si te-ai facut cunoscut! Nici nu iti pasa cand trecea lumea pe langa tine, tu iti vedeai in continuare de actiunea pe care o desfasurai….

Un alt caz, a fost cu bacsisul care trebuie sa il lasi chelneritei, fiindca te-a servit. Sta langa tine o noapte intreaga, ai masa plina de zeci de sticle de bere, vin, ai dat dedicatii de milioane de lei, si cand a venit vorba sa platesti, ai asteptat si restul de 50 bani pe care chelnerita trebuia sa ti-l dea. Sa nu mai vorbesc de faptul ca s-a purtat ireprosabil, si a servit destul de bine. Limbaj frumos, aspect frumos, “profesionista”. Dar tu nu, cred ca nu ti-a placut fata ei…

Hefaistos, Zeul Grec al Focului

Hefaistos este un zeu din mitologia greacă și este cunoscut ca stăpânul focului. Sunt foarte pasionata de poveștile mitologice și mă bucur să vă povestesc despre acest zeu fascinant.

Hefaistos este adesea reprezentat ca un bărbat cu un ciocan. Dar știi ce-l face atât de special? El este zeul focului și al forjatului! Cu ciocanul său de aur, el poate crea lucruri uimitoare din metal. De la săbii strălucitoare la armuri puternice, Hefaistos știe cu adevărat să lucreze cu metalul.

Dar poveștile despre Hefaistos nu se opresc aici! El a avut o poveste tristă și inspirațională. Se spune că atunci când era doar un bebeluș, mama sa, Hera, l-a aruncat din Olimp pentru că era diferit de ceilalți zei. Hefaistos a căzut pe Pământ și și-a lovit piciorul, devenind astfel șchiop pentru tot restul vieții sale.

Dar știi ce este extraordinar la Hefaistos? El nu s-a lăsat descurajat de această poveste tristă. A învățat să-și folosească abilitățile în ciuda handicapului său și a devenit cel mai mare forjor din toată mitologia greacă. El a creat obiecte magice pentru alți zei și eroi, ajutându-i să-și îndeplinească misiunile și să înfrunte monștrii înfricoșători.

Îmi place să cred că Hefaistos este un fel de super-erou al mitologiei grecești. Cu ciocanul său de aur, el a forjat arme și echipamente care au ajutat la salvarea lumii de multe ori. Și, chiar dacă a avut o viață dificilă, a dovedit că poți reuși și să fii un adevărat erou indiferent de obstacolele pe care le întâlnești.

Așa că, prieteni, să ne inspirăm de la Hefaistos! Să nu ne lăsăm descurajați de dificultăți și să folosim abilitățile noastre pentru a face lumea un loc mai bun. Hefaistos este dovada că putem fi cu adevărat speciali, indiferent de cine suntem sau de unde venim.

Sursa: Hephaestus – Greek God of Fire

Serele, o afacere de viitor?

Astazi am avut o discutie, cu o persoana, care mi-a spus ca Serele o sa fie o afacere de viitor. Investitia in fostele sere comuniste, este o afacere foarte bune, care o sa dea profit. Investitia se amorseaza in 2-3 ani de zile, iar apoi incepi sa ai profit. De ce sunt serele o afacere de viitor? Deoarece se consuma tot mai mult. Deoarece taranii sunt cam ingraditi sa isi vanda produsele in piete. Deoarece se cumpara in cantitati industriale, iar taranii care produc in cantitati mici nu or sa poata sa tina pasul cu cererea, si astfel vor intra in joc marile sere din Romania, care vor oferi aceea cantitate necesara.

Stiu, trebuie investit mult, insa ganditi-va la profituri. Toate se scumpesc, mai ales alimentele. E bine sa ai o sera mixta, de la legume, pana la fructe si flori. Da, sa fie mixa, fiindca nu sti din ce iasa banul, si ce cerere o sa fie pe piata. Am observat ca serele de la Craiova deja au inceput sa le renoveze, si sa le puna pe picioare. Cred ca mai mult de jumatate din ele sunt functionabile. Geamurile s-au inlocuit cu material plastic, rezistent la precipitatii si schimbari de clima. O idee foarte buna, iar cine a investit acolo o sa aiba de castigat.

Sa nu mai vorbesc, ca se pot atrage o gramada de fonduri europene catre viitoarea sera. De ce? Fiindca poti s-o faci intr-o zona rurala, angajezi oameni, forta de munca ieftina, si o sa mai ai si anumite facilitatii de la stat. Cine este in domeniu, cred ca stie mai bine. Eu deocamdata nu am prea multe cunostiinte despre asta. Probabil ca Alin ar putea da un raspuns la asta, fiindca a studiat probleme asemanatoare. Ai bani? Investeste in ceva! Nu juca la bursa, ca poti pierde tot ce ai facut intr-un an…

Romanii traiesc din bonuri de masa?

Doar ce m-am intors de la magazin, un pic uimit. Romanii cumpara alimente numai pe baza de bonuri…de masa! Da, acele bonuri pe care le primesc la servici, sau bonuri pe care le cumpara de la altii, pe bani putini. Sunt unii care au nevoie de alcool, si in acest fel isi vand bonurile de masa. Interesant este faptul ca romanul vine la magazin numai cu bonuri de masa. Nu vine nici macar cu 1 leu in buzunar. El vine doar cu bonurile.

Care sa fie cauza? Romanu’ nu mai are bani? Atat de tare a saracit romanul incat nu mai are bani sa faca cumparaturile, si de aceea toate sperantele lui atarna de acele bonuri de masa? De ce va zic asta? Fiindca am vazut multe persoane in aceasta situatie. Nu numai una, doua, ci mai multe. Drept exemplu, am stat la magazin vreo 10 minute, pana a apucat o dominisoara sa ma serveasca.

Voiam niste cascaval, aliment pe care l-am si cumparat. A venit o doamna, bine imbracata, cu bonuri de masa in mana. A facut cumparaturi de vreo 80-90LEI. A dat bonuri si mai trebuia sa dea o diferenta de 1 leu. Nu avea bani. Doamna i-a mai luat din plasa o pulpa de pui, ca sa se ajunga la o suma fixa!

Acum cateva zile, aceeasi situatie cu cineva care cumparase carnati. A trebuit sa renunte la un carnat, pentru a nu mai da bani din buzunar, bani pe care nu ii avea. Pe ce muncim fratilor? Pe bonuri de masa?