Serele, o afacere de viitor?

Astazi am avut o discutie, cu o persoana, care mi-a spus ca Serele o sa fie o afacere de viitor. Investitia in fostele sere comuniste, este o afacere foarte bune, care o sa dea profit. Investitia se amorseaza in 2-3 ani de zile, iar apoi incepi sa ai profit. De ce sunt serele o afacere de viitor? Deoarece se consuma tot mai mult. Deoarece taranii sunt cam ingraditi sa isi vanda produsele in piete. Deoarece se cumpara in cantitati industriale, iar taranii care produc in cantitati mici nu or sa poata sa tina pasul cu cererea, si astfel vor intra in joc marile sere din Romania, care vor oferi aceea cantitate necesara.

Stiu, trebuie investit mult, insa ganditi-va la profituri. Toate se scumpesc, mai ales alimentele. E bine sa ai o sera mixta, de la legume, pana la fructe si flori. Da, sa fie mixa, fiindca nu sti din ce iasa banul, si ce cerere o sa fie pe piata. Am observat ca serele de la Craiova deja au inceput sa le renoveze, si sa le puna pe picioare. Cred ca mai mult de jumatate din ele sunt functionabile. Geamurile s-au inlocuit cu material plastic, rezistent la precipitatii si schimbari de clima. O idee foarte buna, iar cine a investit acolo o sa aiba de castigat.

Sa nu mai vorbesc, ca se pot atrage o gramada de fonduri europene catre viitoarea sera. De ce? Fiindca poti s-o faci intr-o zona rurala, angajezi oameni, forta de munca ieftina, si o sa mai ai si anumite facilitatii de la stat. Cine este in domeniu, cred ca stie mai bine. Eu deocamdata nu am prea multe cunostiinte despre asta. Probabil ca Alin ar putea da un raspuns la asta, fiindca a studiat probleme asemanatoare. Ai bani? Investeste in ceva! Nu juca la bursa, ca poti pierde tot ce ai facut intr-un an…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *