Lună: decembrie 2021

Bărbații – mai șmecheri decât par

 Departe de mine să cred că am un cuvânt de spus când vine vorba despre relații, psihologii, bărbați și femei. Este probabil subiectul cu privire la care evit cel mai mult să mă pronunț. Nu e domeniul meu, și gata! Totuși, ceva pattern-uri am observat. Sunt evidente și nu le pot trece cu vederea.

Se zice, de regulă, de fete că fac pe sensibilele, firavele și neajutoratele pentru ca bărbații să sară în ajutorul lor. Drept e, deși dețin o doză ridicată de orgoliu și merg pe principiul dacă pot, fac singură… tot nu mă arunc la reparat calculatoare, mutat televizoare sau re-circuitat instalația electrică. Pentru asta cred că e nevoie de o mână niscaiva mai dibace. Dar asta e altă poveste. În rest, faza cu sensibilitatea îmi lipsește. O văd, însă, la alte fete și da, funcționează.

Daaaar, nu doar fetele sunt șmechere la capitolul acesta. Bărbații zic că nu știu nimic despre femei și nu au habar cum funcționează acestea. Dar nu e chiar așa. Bărbații știu câteva rețete aproape sigure când vine vorba de cucerirea unei femei. Știu că funcționează amuzamentul, romantismul, suprizele.

De asemenea, bărbații știu că noi vrem să-i reparăm. Și da, vrem. E un reflex tâmpit de femeie, singurul pe care admit că-l am. Și fac ei cumva, ca încă de la început, să se prezinte cu un oarecare handicap pe care noi să simțim nevoia să-l ajustăm. Prin handicap nu mă refer la unul propriu-zis ci la.. să zicem un viciu. Dau exemplul acestea deoarece e cel cu care am avut de-a face în absolut toate cazurile.

Am avut de-a face cu replici de genul: „Vreau să mă las de fumat”, „Trebuie să încerc o las mai moale cu alcoolul”, „Trebuie să mănânc mai puțin [completați cu ceva aliment vicios]”.  Sau un alt handicap mai poate fi un neajuns, o neîmplinire (personală sau profesională). Un scop spre care să muncim împreună. Și, desigur, sunt și altele de reparat la prea-iubiții noștri.

Ideea este că astfel ei reușesc să ne facă să ne simțim utile, ne confirmă (la nivel subconștient) cum că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică. Pentru că, în final, dacă reușim să reparăm bărbatul de lângă noi, acesta va fi, într-adevăr, cel mai puternic și cel mai încununat de succese. Și va fi, deci, un adevărat motiv de mândrie.