Societatea noastra

Wtf ? Da ! Societatea noastra ! Cum vine asta ? Cum adica ? Cum adica “cum adica” ? Uite asa !

Sa presupunem asa prin absurd ca am veni din trecut.Din “foarte trecut”.De prin epoca de piatra.Am rade cu gura pana la urechi sau ne-am face cruce si cu picioarele cand ne-am uita 10 minute in jurul nostru.Societatea moderna e cea mai ciudata din ultimul miliard de ani.

Ne uitam in jurul nostru si ce vedem ? Ca unii oamenii tin cure de slabire pentru a slabi iar altii, care stau la 2 metrii de ei mor de foame pe bune.Ne uitam si vedem ca sunt o multime de locuri cu mancare dar toti intra, privesc si ies tot flamanzi.Vedem cum o masina poate sa de-a peste noi oriunde pe drum, dar nu si unde sunt niste dungi albe, paralele [vezi trecerea de pietoni].Vedem cum strada e total libera si totusi oamenii nu traverseaza pentru ca un beculet [rosu] nu ii lasa.

Vedem cum un om de 1.60 omoara un altul de 2 metrii si nu pateste nimic pentru ca are o uniforma.Vedem cum 30 de copii se tem de un mos care spune “test”.Vedem cum 10.000 de oamenii stau pe intuneric pentru ca al 10.001-lea a incurcat 2 fire de curent. [ba ! da’ multe mai vedem]

Vedem ca artistii sunt recunoscutii la adevarata lor valoare abia dupa moarte si cum pitiponcii si cocalaritzele sunt supraevaluati inca din timpu’ vietii.Vedem cum un marinar isi falfaie suvita pe la tv si 100 de parlamentari il pupa in cur, 1000 in injura, 2000 de ziaristi in barfesc si 20 de milioane de cetateni ii cred minciunile.
Vedem oameni ce stau cu ochii beliti in fata tv-ului la spectacolul ce are loc in fata blocului.Batrani bolnavi si mii de pastile despartiti de un geam de plastic cu o gaura unde rasare capul farmacistei.
O vedem pe lady gaga care isi cumpara in fiecare zi cate o peruca si vedem sute de negrii prin africa mancand viermi si alte cacaturi.Vedem cu altii au ajuns pe Luna si fac poze pe Pluto, batandu-si capul care e ecuatia necesara pentru ca face masinariile sa mearga folosind apa si triburi de bastinasi care inca vaneaza cu sulita si nu stiu ce e aia hartie igienica.

Bai nene ! Da’ parca Pamantu nu era asa de mare in comparatie cu alte planete.Daca locuiam pe Jupiter cum dracu mai dadeam noi unii de altii ? Apropo de asta ! Vedem cum sute de oameni se plang ca nu au prieteni dar in fiecare zi stau langa aceeasi oameni in statie de autobuz, la trecerea de pietoni, in lift sau la coada de la magazin si nu indraznesc sa spuna un cuvant.Ciudat, nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *