O dietă variată

Eu nu mai am televizor din 2015. Nu i-am simțit lipsa în toți anii aceștia. Am mai ajuns, sporadic, în fața câte unuia, dar eram prea prinsă de pauzele publicitare ca să observ ce se întâmplă între ele. Singura emisiune cu care am avut contact în ultimii ani a fost Românii au talent, emisiune urmărită cu volumul la maxim de foștii colegi de apartament.

Mie-mi plăcea faptul că informațiile ajung la mine filtrate și răsfiltrate. Am mers mereu pe mâna oamenilor pe care-i urmăresc pe diverse rețele sociale. Ba mai mult, și dintre știrile pasate de aceștia, le-am filtrat pe cele prea mondene sau care vorbeau de persoane, în loc de fapte. Dacă nu știu cine e cineva, înseamnă că nu am de ce.

Nu am avut niciodată impresia că aș rata ceva important, neavând televizor. Pentru că, în final, singurul motiv pentru care aș da drumul unui televizor în era aceasta, ar fi să mă informez. Altceva nu știu să fie bun sau util acolo.

M-am gândit, de curând, că poate această filtrare mi-a afectat un pic viziunea asupra lumii. Adică eu filtrez tot și rămân doar cu calitatea. Dar acolo afară nu este doar calitate. Este și urât, și grotesc, și enervant, și penibil. Este realitate.

Când mai ajunge la mine câte puțin din realitatea aceasta mă enervez, de parcă ar fi ceva excepțional. Dar nu este! De aceea am decis să încerc să-mi diversific dieta informațională și să mă uit 15 minute pe zi la televizor, dacă tot este unul unde stau acum. Mai mult nu cred că aș rezista.

Am nevoie, însă, de ajutor. Când mă uitam eu la televizor urmăream mai mult programe străine (nemțești cu precădere) pentru entertainment și TVR + ProTV pentru conexiunea cu .ro. Acum habar nu am la ce să mă uit. Nu vreau, oricum, să rămân blocată pe o televiziune pentru că asta ar însemna să văd doar latura prezentată de un bloc de interese, dar am nevoie de un punct de pornire. Ziceți-mi, deci, la ce să mă uit la televizor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *