Late to the party?

Scenariu: Afli în ultimul moment despre un eveniment la care ți se spune că nu poți lipsi. Dacă lipsești de la evenimentul respectiv exiști în van, pierzi tot ce înseamnă esența unei vieți sociale. Se mai adaugă și ca evenimentul să aibă loc în capătul celălalt de oraș față de tine. Stai mult pe gânduri și te gândești dacă merită să depui eforturi pentru a ajunge. Își răsună în minte afirmațiile cum că acesta este un eveniment de la care nu poți lipsi. Dar este târziu și nu mai vezi sensul. Ce faci? Te duci! Cum să lipsești!? 🙂

Când vine vorba despre social media, petrecerea este încă în toi. Pe câte avantaje și roade au cules cei care s-au apucat de ea mai din timp, pe atâtea poate culege oricine se apucă acum, dacă o face așa cum trebuie.

Nu voi înţelege niciodată companiile care stau pe gânduri înainte de a se prezenta frumușel pe social media, deşi văd că altele cu profil similar se folosesc deja de acest mediu cu mai mult sau mai puțin succes.Important este că se folosesc, nu doar se află acolo.

Da, întodeauna vor exista carcotasi care să arate cu degetul zicând: Uită-te și la X. S-a trezit și el acum să îşi tragă pagina pe Facebook după atâta timp. Relevanță zero. Cât timp oamenii căruia se adresează serviciul/produsul sunt acolo, esențial este sa fie întâmpinați cum se cuvine de noua prezență.

Ce să fac pe social media că deja s-a făcut totul? Nicioadată nu s-a făcut chiar totul. Eu, personal nu prea cred in me to-uri în social media tocmai datorită factorului social care îşi pune amprenta pe fiecare acţiune prin oamenii care se ocupa de ea, oamenii care participă la ea, oamenii care vorbesc despre ea și cum se întâmplă toate acestea.

Problema să fie oare că mai există companii care nu îşi dau seama dacă ele, respectiv produsele lor sunt sau nu ’sociale’? În mod clar aceasta nu ar trebui să fie o scuză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *