Gandul salvator

Nu știu dacă există conceptul sau dacă mai are cineva așa ceva, dar eu am un gând, pe care-l păstrez pentru momentele nasoale și-mi aduce zâmbetul pe buze. Sau cel puțin aveam, deoarece de la o vreme nu mai funcționează.

În engleză i-am zis „a thought that tickles”. E ceva rezultat din experiența mea, cele văzute și auzite care m-au amuzat, enervat sau exasperat la momentele lor de glorie. Până de curând gândul acesta era: „Stunning rhymes with cunning”.

Nu vă gâdilă? E ok, nici nu prea are cum. 🙂 Explicație există, însă.

Pe de o parte, când faci copywritting pentru online te lovești adeseori de exagerări, hiperbole și alte cele menite să facă produse, conținuturi și diverse minciunele mai interesante, mai unice, mai de tăiat respirația. „Stunning”, „amazing”, „jaw-dropping” sunt doar câteva dintre ele. Din cauza lor am ajuns să zic „Hyperbolas are overrated.”

Pe de altă parte, dacă ați văzut Blackadder (e cu Rowan Atkinson – a cărui zi de naștere chiar este astăzi, este o comedie britanică delicioasă) printre alte cuvinte și expresii specifice britanice era des folosit cuvântul „cunning” care înseamnă ingenios. E dintr-o engleză străină multora dintre noi, dar mie mi-a rămas în minte cuvântul acesta (poate și datorită lui Jay Cunning – aliasul unui DJ foarte popular aici în Timișoara și care mi-este foarte drag). Îl asociez mereu cu personajul care folosea cuvântul: Baldrick (deloc ingenios, de altfel). „A cunning plan” zicea el. 🙂

Prin urmare, tot văzând „stunning” prin diverse mesaje, articole, nu se putea să nu ajung la această rimă perfectă, zic eu. Și m-a amuzat. Și reveneam la gândul acesta de fiecare dată când vroiam să mă amuz și nu aveam cu ce altceva. Și nu l-am zis niciodată nimănui. Nu că l-ar fi înțeles cineva din prima, dar era mai fain să fie doar al meu.

Din păcate, i-a pierit efectul de la o vreme. Acesta este și motivul pentru care-l pot împărtăși acum. Aștept, între timp, să mi se contureze un alt astfel de gând la care să pot apela.

Voi aveți vreun astfel de gând? Nu vreau să-l știu, sunt doar curioasă dacă mai procedează cineva așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *