Cum e cu privațiunea?

Inițial începusem un post despre setarile mai mult sau mai puțin ascunse ale Facebookului, ce ajută cu privațiunea. Pe măsură ce scriam introducerea mi-am dat seama că de fapt am material de două articole. Încep, deci, cu viziunea mea asupra imaginii online, în speță pe facebook. Ce zic aici nu se aplica de fel pe rețele de genul Linkedin, Xing, bestjobs, Monster și alte cele. Să nu uităm, însă că Facebook este o rețea de socializare pur sânge la bază și este un spațiu dedicat prieteniilor, Fie ele cât de strânse sau superficiale.

Niciodată nu am putut fi de acord cu a comunica despre sine altceva decât ceea ce este în conformitate cu realitatea. Acesta este principalul motiv pentru care acest post nu este despre cum sa ascundem cum suntem de fapt. Nu sunt de acord cu așa ceva.

Complexitatea noastră este unul dintre cele mai fascinante și mai de preț asseturi pe care le avem și mi s-ar părea o risipă să punem în umbra fațete ale ei. Nu putem fi doar business, nu putem fi doar funny, nu putem fi doar pozitivi. Putem fi noi, ceea ce este perfect!

Bineînțeles, ce-i prea mult, strică. De aceea, unii oameni pot deveni obositori, redundanți sau ridicoli. Mi s-a zis de multe ori că eu aș fi un astfel de personaj. Și eu, la rândul meu aș putea zice la fel despre alte persoane. Nu o fac pentru că eu nu am treaba cu publicarea informațiilor de (aproape) orice gen. Cât timp este potențial de discuții, de amuzament, de polemică sau relaxare, este potrivit. Cam tot ce postez pe conturile mele sociale se identifică cu cel puțin una dintre personălitățile mele multiple.

I-am zis o dată unui prieten că eu mă consider un fel de entertainer și îmi iau cât pot de în serios jobul. 🙂 ) Pe de altă parte, ce e cu adevărat privat e atât de privat încât nici măcar nu e subiect de discuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *