Cea mai inutilă comparație

După cum am zis aici, am început să mă uit uneori si la televizor. Nu-mi iese zilnic, dar zilele acestea mi-am găsit timp și să-mi fac culcuș în fața televizorului.

Uitându-mă pe Discovery am văzut o reclamă ale cărei scopuri sunt dintre cele mai lăudabile. Era un spot ce promova laptele. Adică ideea de a bea lapte. La care subscriu. Numai ce am băut jumătate de litru.

Dincolo de argumente privitoare la musculatură, sistem osos, a fi „fit” și altele asemeni, argumentul final a constat într-o comparație dintre lapte, o halcă de carne și un ou. Suna cam în felul următor:„Un pahar de lapte are mai puține calorii decât o bucată de carne și mai multe proteine decât un ou.” Serios!? Și cam ce ar trebui să însemne acest lucru pentru cei care nu sunt specialiști în nutriție?

Nu mi se pare o metodă prea eficientă de educare a populației. De unde știe omul de rând de conținutul de calorii și proteine din diverse alimente? Știu că oul este promovat în cultul popular, dar nu cred că pentru aportul de proteine.

La fel, faptul că laptele are mai puține calorii decât carnea nu convinge un consumator înrăit de carne… dimpotrivă, poate fi luat drept atac. Plus că în general carnea este asociată cu grăsime, calorii multe… cu cât are, deci, mai puține laptele? Că s-ar putea să fie diferența de așa natură încât să nu conteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *