Act like you are there!

Și, cum ziceam aici, acesta este primul articol dintre cele cu care probabil vă voi obosi, despre Social Media. Tagline-ul propus este: Don’t just be there, act like you’re there!

Scenariu: Un gathering (cum îmi place mie să denumesc diversele activități sociale) dansant. Muzică bună, oameni faini, distracție. Tu doar stai și privești. Nimic rău, dacă scopul este acela de a observa, dar dacă vrei interacțiune, în niciun caz abordarea potrivită.

Și acum, înapoi la social media. Ce vreau să zic este că foarte mulți realizează importanța social media, își dau seama că ceva trebuie făcut, se panichează și răsar prin social media. Își fac conturi de twitter, conturi de Facebook, dau add la oameni, pe urmă își dau seama că de fapt trebuia să-și facă pagină și pe urmă… gata: sunt pe social media.

Dacă nu există o rețetă a succesului universal valabilă pentru social media, în mod clar exista un sfat universal aplicabil: nu este suficient să fie acolo, trebuie să și facă ceva.

Trecând dincolo de faptul că social media ar trebui să fie folosit doar de companiile care sunt sociale, de faptul că social media trebuie să fie doar o parte dintr-un plan de comunicare care însumează toate eforturile de comunicare ale unei companii… mai rămâne și o soluție destul de simplă, cu precădere pentru companiile mai mici: să testeze. Aceasta tocmai pentru că acțiunile ar trebui să se muleze pe identitatea fiecărei companii. Important este să nu se limiteze la a fi acolo, crezând că restul se va întâmpla de la sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *